T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BAKANLIK / Y.Dışı-S.Arabistan - S.Arabistan - Dammam Uluslararası Türk İlkokulu

S.Arabistan - Dammam Uluslararası Türk İlkokulu

Telefon
00 966 13 820 23 86
Belgegeçer
00 966 13 820 23 87
WEB
https://dammamturkokulu.meb.k12.tr
Adres
7104 33 UHUD AD DAMMAM 322633068 KINGDOM OF SAUDI ARABIA
Vizyon
Nitelikli ve iyi insan yetiştirmek konusunda lider okul olabilmek. İLKE VE DEĞERLERİMİZ • Yönetim ve eğitimde demokratik anlayışı benimseriz. • Değişime önem verir, yenilikleri destekleriz. • Teknoloji destekli eğitim ortamları hazırlamaya özen gösteririz. • Başarının, takım çalışmasıyla elde edilebileceğine inanırız. • Kaliteli bir eğitim için iletişimin önemine inanırız. • Eğitimin sevgi ve hoşgörü ortamında verilmesi gerektiğine inanırız.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, mensubu olduğu Türk Milleti’nin milli, ahlaki, kültürel değerlerini benimseyen ve yaşatan, çağın gereklerine uygun olarak kendini geliştirebilen, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek, kendisiyle ve toplumuyla barışık, sevgi, saygı, hoşgörü anlayışını Mevlana felsefesi temelleri üzerine oturtan bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2017-2018 DAMMAM ULUSLARARASI TÜRK OKULU MEZUNLARI GURUR TABLOSU 1 YAREN ATEŞ İSTANBUL SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2 MELİSA DÖNMEZ İSTANBUL SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 3 SARA ZÜBERİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 4 YAREN KORKMAZ ANKARA ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK 5 MEDİHA OKAY İSTANBUL BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK 6 YUNUS EMRE AKYILDIRIM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GEMİ İNŞAATI VE MAK.MÜHENDİSLİĞİ 7 RABİA BOZKAYA YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 8 VEYSEL PAŞAOĞLU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 9 SELENAY BALABAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ 10 TUĞRUL DUMAN ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK 11 CANAN DOKSÖZ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 12 CANAN DOĞRU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK 13 MERVE ÜRÜNVEREN KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 14 ECEM SÖM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 15 HATİCE KARADAĞ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MODA TASARIM 16 DİLAN BALABAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ AŞÇILIK
Öğretmen :7
Öğrenci :64
Konferans Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:00 - 14:00
Isınma
Klima
Bağlantı
ADSL (2 Mbit)
Yabancı Dil
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Özel ve Özel Okul servisi
Servis Bilgisi
Servis velilerimiz tarafından sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Suudi Arabistan´ın 3. büyük şehridir
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
0 km
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz gelen Türk vatandaşlarımızın çocuklarının tamamına hizmet etmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
-
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz öğrencileri YÖS sınavına girmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
% 100 YÖS sınavı başarısı vardır.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz vize sorunu sebebiyle yurtdışı projelerine katılamamaktadır.
Yazdır